Μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου μεγάλος αριθμός συναδέλφων (χιλιάδες) ξενοδοχοϋπαλλήλων εξυπηρετήθηκαν από τα γραφεία του σωματείου μας ως προς την προετοιμασία και τον έλεγχο των δικαιολογητικών που απαιτούνταν προκειμένου για την εγγραφή τους στον ΟΑΕΔ σχετικά με την χορήγηση του επιδόματος ανεργίας. Για άλλη μια φορά έδειξαν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στο σωματείο μας αναγνωρίζοντας τις προσπάθειές μας και τους ευχαριστούμε για αυτό.

Παρά το γεγονός ότι οι απολύσεις των εργαζομένων έγιναν μαζικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο τεράστιος όγκος απολυμένων κατόρθωσε και μετά  από την δική μας προσπάθεια να εγγραφεί στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Σαν Διοικητικό συμβούλιο του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου οφείλουμε και εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ για την προσπάθεια που κατέβαλαν προκειμένου να  εξυπηρετηθούν οι συνάδελφοι μας .

Σαν σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων καταθέσαμε υπόμνημα στο  νέο Διοικητή του ΟΑΕΔ  και αιτούμαστε  την άμεση κατάργηση του Ν.3996/11 που θέτει πλαφόν στους μήνες επιδότησης και θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η χάραξη νέων στρατηγικών  προς όφελος των ανέργων.

Τέλος καλούμε  όλους τους συναδέλφους ξενοδοχοϋπάλληλους να διατηρούν επαφή με το σωματείο και να ενημερώνονται για τις όποιες εξελίξεις. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε την  προσπάθεια που κάνουμε για την εφαρμογή και τη τήρηση  της τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και όχι μόνο. Επίσης τονίζουμε ότι οι συνάδελφοι ξενοδοχοϋπάλληλοι πρέπει να αποφεύγουν να  επιλέγουν ξενοδοχεία που δεν εφαρμόζουν την σύμβαση και κάνουν συμφωνίες με όρους υποδεέστερους από αυτούς που προβλέπονται.

Published On: 27 Νοεμβρίου, 2019 / Categories: Blog, Νέα /

Παρόμοια νέα