ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

  Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου είναι το Συνδικαλιστικό όργανο που αντιπροσωπεύει όλους τους εργαζόμενους ξενοδοχοϋπάλληλους στο Νομό Ηρακλείου.

  Υπογράφει συμβάσεις καλύπτοντας  τους εργαζόμενους κατά ειδικότητα ορίζοντας παράλληλα θεσμικούς  και μισθολογικούς όρους αμοιβής και εργασίας.

  Στο πλαίσιο των διεκδικήσεων πετύχαμε η τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας να είναι γενικώς υποχρεωτική στο Νομό Ηρακλείου.

Καταβάλουμε προσπάθειες για ελέγχους σε συνεργασία με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ( ΣΕΠΕ και ΠΕΚΑ) προκειμένου να επιτύχουμε την εφαρμογή  και την τήρηση της συγκεκριμένης συλλογικής σύμβασης. Σωματείο και συνάδελφοι να βοηθήσουμε όλοι προς αυτήν την κατεύθυνση.

 Η Διοίκηση του Σωματείου αγωνίζεται και προσπαθεί σε συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο επιδιώκοντας την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και την επαναφορά του ΕΦΑΠΑΞ στην εικοσαετία, την επέκταση  χρόνου επιδότησης  για όλο το διάστημα ανεργίας , ο χρόνος διαλείμματος να είναι μέσα στο οκτάωρο και το  επίδομα μητρότητας από τον ΟΑΕΔ για όλες τις μητέρες ξενοδοχοϋπάλληλους.

  Η παρουσία μας στα αρμόδια υπουργεία  ήταν και θα είναι περισσότερο από  αισθητή διεκδικώντας πάγια αιτήματα των συναδέλφων μας.

Σαν Σωματείο επιτύχαμε την επαναλειτουργία της σχολής Μετεκπαίδευσης στο Νομό μας ύστερα  από πέντε χρόνια αδράνειας.

  Καταλυτική θεωρείται η παρουσία μας στην Επιθεώρηση Εργασίας για την εκδίκαση δεκάδων τριμερών και εργατικών διαφορών για την υπεράσπιση συναδέλφων .

  Η συνδικαλιστική μας δράση έγινε έντονα  αντιληπτή  σε ξενοδοχειακές μονάδες όπου διαπιστώνονταν  παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας  ή  μη τήρηση της τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

  Προσπαθούμε συνεχώς ούτως ώστε να ενημερώνουμε τους εργαζόμενους με κάθε τρόπο είτε  μέσα από συνελεύσεις , είτε στους χώρους δουλειάς, είτε με ενημερωτικά έντυπα και ενημερωτικά δελτία.

  Το Σωματείο μας όπως ίσως όλοι γνωρίζετε  είναι καθημερινά ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως 8 το απόγευμα προκειμένου να εξυπηρετεί τους  συναδέλφους.

  Παράλληλα με την συνδικαλιστική μας δράση προσπαθούμε να προσφέρουμε περισσότερες παροχές  στους συναδέλφους όπως π.χ. την προετοιμασία των εγγράφων για την εγγραφή στον ΟΑΕΔ,  εκπτωτικές  κάρτες με 30% με τις Μινωικές Γραμμές και εκπτώσεις στα Αστικά και Υπεραστικά ΚΤΕΛ, επίσης  πραγματοποίηση δωρεάν κοινωνικών εκδηλώσεων για τα μέλη μας και τα παιδιά τους ( Άγιος Μηνάς , Τσικνοπέμπτη).

Το Σωματείο ήταν αλληλέγγυο σε συναδέλφους που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας. Επίσης βοηθήσαμε οικογένειες που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα με την διανομή τροφίμων.

    Διοργανώσαμε και θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε σεμινάρια κατά τη χειμερινή  περίοδο σε συνεργασία με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ προκειμένου την καλύτερη εκπαίδευση των συναδέλφων.

Για όλα τα παραπάνω μοναδικός πόρος εσόδων του Σωματείου μας είναι η εισφορά των μελών η οποία με απόφαση Γενικής Συνέλευσης έχει καθοριστεί στα 20 ευρώ ετησίως.

  Η  εισφορά πραγματικά μέσα από τις δράσεις μας θεωρούμε ότι γίνεται ανταποδοτική.

     Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Σωματείου μας 2810-289597,2810-    288026 και στην ιστοσελίδα www.soxir.gr

Συνάδελφοι το Σωματείο μας είμαστε εμείς.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ                                    ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

Published On: 28 Αυγούστου, 2019 / Categories: Blog, Εργασιακά, Νέα /

Παρόμοια νέα