ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εργασιακή εντατικοποίηση και εκμετάλλευση καλά κρατεί .

Ακόμα ένα περιστατικό δυστυχώς καταγγέλθηκε στο Σωματείο μας από συνάδελφο εργαζόμενο θύμα εργασιακής εκμετάλλευσης .

Συγκεκριμένα  εργαζόμενος μας δήλωσε ότι  εργαζόταν καθημερινά 15 ώρες για ένα μήνα χωρίς ρεπό  και μάλιστα σε 2 διαφορετικά ξενοδοχεία συγχρόνως, ιδιοκτησίας ίδιου εργοδότη, στην περιοχή Αμμουδάρα Δήμου Μαλεβυζίου με αποτέλεσμα να καταρρεύσει και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Η διάγνωση του εφημερεύων νοσοκομείου  αναφέρει ¨ Υπογλυκαιμία  λόγο εντατικής εργασίας και μειωμένη λήψη υγρών – τροφής με ορθοστατική υπόταση και χρήζει αναρρωτικής άδειας¨.

Με την επιστροφή του εργαζόμενου στην εργασία του μετά την αναρρωτική του άδεια με έκπληξη ο ίδιος διαπίστωσε ότι άλλος εργαζόμενος εργαζόταν αντί για αυτόν στη  θέση  και στον ίδιο πρότειναν άλλη θέση κατώτερη ( βλαπτική μεταβολή)  σε άλλο ξενοδοχείο του ίδιου ομίλου στις Γούβες .

Αυτές τις καταστάσεις δυστυχώς βιώνουν οι εργαζόμενοι στους εργασιακούς χώρους, σύμφωνα με αυτά που μας καταγγέλλουν, πράγμα που αποδεικνύεται ακόμα και σε μεγαλύτερη έκταση κατά τους επιτόπιους ελέγχους που πραγματοποιούνται.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έχει καταγγελθεί στους αρμόδιους φορείς για περαιτέρω  έλεγχο .

 Καλούμε την Κυβέρνηση για ακόμα μια φορά  να πάρει μέτρα προστασίας  για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων ενισχύοντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό έτσι ώστε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι.

Το Σωματείο μας παραμένει στην πρώτη γραμμή μαζί με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την διασφάλιση της εργατικής νομοθεσίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ                                          ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

Published On: 4 Σεπτεμβρίου, 2020 / Categories: Blog, Εργασιακά, Νέα /

Παρόμοια νέα