ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Υπονόμευση  της  λειτουργίας  προγραμμάτων Μετεκπαίδευσης.

Το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου  συμμεριζόμαστε  την αγωνία των συναδέλφων ξενοδοχοϋπαλλήλων που αφορά στη λειτουργία των τμημάτων μετεκπαίδευσης. Καταθέτουμε δε σε γνώση των συναδέλφων μας ότι μετά την επίσκεψη της   Διοίκησης  της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού  στις 27/11/2019 στο γραφείο του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Κόνσολα για να ενημερωθεί για το ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα ξεκινήσουν τα προγράμματα Μετεκπαίδευσης στον κλάδο μας διαπιστώθηκε και μας μεταφέρθηκε μια εικόνα που χαρακτηρίζεται επιεικώς τραγική.

Ο Υφυπουργός κύριος Κόνσολας ήταν εκτός γραφείου και οι σύμβουλοι του δεν γνώριζαν τίποτα σχετικά με το πότε θα ξεκινήσουν τα προγράμματα,   ενώ  ανέφεραν ότι η προκήρυξη για τη πρόσληψη του εκπαιδευτικού προσωπικού βρίσκεται στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Προσπάθησαν δε ανεπιτυχώς να μετακυλήσουν τις όποιες ευθύνες στους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου και όταν δεν τους βγήκε ούτε αυτό  σήκωσαν τα «χέρια ψηλά» χωρίς να μπορέσουν να δώσουν απαντήσεις.

Στο σημείο αυτό και μετά από όλα αυτά θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι πιθανόν να υπονομεύεται και καταστρατηγείται η λειτουργία  προγραμμάτων Μετεκπαίδευσης και σε γνώση του κυρίου Κόνσολα.

Από τις 7 Αυγούστου που ψηφίστηκε η τροπολογία για την χρηματοδότηση του προγράμματος έχουμε φτάσει τέλη Νοεμβρίου και κανείς επίσημα δεν γνωρίζει τίποτα.

Το όνειρο μερίδας μεγαλοξενοδόχων για κατάργηση της Μετεκπαίδευσης τείνει  να βγει αληθινό.

Το γεγονός ότι χρειάστηκαν  από το γραφείο του κ. Κόνσολα ένα (1) μήνα  για να αποσπάσουν την υπογραφή του Υπ. Εσωτερικών προκειμένου για την Κοινή Υπουργική Απόφαση αποδεικνύει αν μη τη άλλο ότι το “Επιτελικό κράτος” της Κυβέρνησης έχει αποτύχει.

Το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων  Ν. Ηρακλείου δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι  να αφήσουμε το πρόγραμμα  Μετεκπαίδευσης  να χαθεί και για τούτο σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού θα σχεδιάσουμε τις  δυναμικές αντιδράσεις μας στο άμεσο μέλλον.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ                                    ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

Published On: 29 Νοεμβρίου, 2019 / Categories: Blog, Νέα /

Παρόμοια νέα