ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΕΡΓΙΑ 2/10/2019

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου στηρίζει και συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Κλαδική Απεργία την Τετάρτη 02/10/2019 και ώρα 10.00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ενάντια στο προς ψήφιση Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο που έρχεται να καταλύσει κάθε εργασιακό και συλλογικό δικαίωμα των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους ξενοδοχοϋπάλληλους να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση για να μπορέσουμε να σταματήσουμε αυτή την αντεργατική λαίλαπα που έρχεται.

Μέσω του νομοσχεδίου η Κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει το πλαίσιο των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και των Κλαδικών Συμβάσεων, βάζοντας εμπόδια και εξαιρέσεις ως προς την ισχύ τους και την επέκταση τους. Καταργεί επί της ουσίας τον όρο της ευνοϊκότερης ρύθμισης στη συρροή Κλαδικής και Επιχειρησιακής υπέρ της τελευταίας. Με τις προϋποθέσεις που τίθενται δυσχεραίνοντας ουσιωδώς η επέκταση της ΣΣΕ. Ηλεκτρονικό μητρώο και ηλεκτρονική ψηφοφορία για τους εργαζόμενους επί της ουσίας φακέλωμα και εκτεθειμένοι . Ενισχύει τις επιχειρησιακές συμβάσεις μέσω των ενώσεων προσώπων που εμείς οι ξενοδοχοϋπάλληλοι τις έχουμε βιώσει στο πετσί μας το προηγούμενο διάστημα. Δίνουν την δυνατότητα υπογραφής τοπικών συμβάσεων εργασίας με όρους δυσμενέστερους για τους εργαζόμενους με αυτούς  της κλαδικής.

          Απεργούμε για:

  • Να αποκατασταθεί η δυνατότητα επέκτασης / κήρυξης γενικά υποχρεωτικών κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών ΣΣΕ.
  • Να παραμείνει η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης στη συρροή κλαδικών η ομοιοεπαγγελματικών με επιχειρησιακές ΣΣΕ.
  • Να καταργηθεί η δυνατότητα των ενώσεων προσώπων να συνάπτουν επιχειρησιακές ΣΣΕ , δυνατότητα που τα τελευταία χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί ως όχημα μείωσης μισθών.
  • Οι κανονιστικοί όροι ΣΣΕ που έληξε ή καταγγέλθηκε , να εξακολουθούν να ισχύουν για ένα εξάμηνο και να εφαρμόζονται και στους εργαζόμενους που προσλαμβάνονται στο διάστημα αυτό.
  • Να αποκατασταθεί η μετενέργεια του συνόλου των όρων της ΣΣΕ μετά την πάροδο του εξαμήνου .
  • Να καταργηθεί ο δεύτερος βαθμός διαιτησίας και η δυνατότητα άσκησης έφεσης κατά των διαιτητικών αποφάσεων , ενώπιον Πενταμελούς Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Διαιτησίας .
  • Επαναφορά του εφάπαξ στη 20ετία.
  • Κατάργηση του Ν.3986/11 για την επιδότηση ανεργίας που έβαλε πλαφόν στους μήνες επιδότησης
  • Στελέχωση ελεγκτικών μηχανισμών με ανθρώπινο δυναμικό.

      ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο Γ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ                                        ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

Published On: 26 Σεπτεμβρίου, 2019 / Categories: Blog, Εργασιακά, Νέα /

Παρόμοια νέα