ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μας κοροϊδεύουν! Για άλλη μία φορά ζούμε το θέατρο του παραλόγου .Η Κυβέρνηση είναι απών!.Δυστυχώς μετά από πληροφορίες που έχουμε από το Υπουργείο Εργασίας οι πληρωμές των αναστολών των Συμβάσεων εργασίας του Ιουλίου θα γίνουν τέλος Αυγούστου. Υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι που δεν έχουν πληρωθεί ακόμα την αναστολή Ιουνίου και αυτοί που πήραν λιγότερα χρήματα πότε θα πληρωθούν?

Όπως και το Πάσχα έτσι και τις ημέρες του 15 Αυγούστου η Κυβέρνηση άφησε απλήρωτους χιλιάδες εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να μας οδηγούν στην πείνα και την εξαθλίωση.

Η πολιτική της Κυβέρνησης συνεχίζει σε προνόμια υπέρ των ξενοδόχων που μερίδα από αυτούς δεν υπολογίζουν ούτε εργασιακά δικαιώματα,ούτε ανθρώπινες σχέσεις,ούτε συμβάσεις εργασίας υπάρχει εντατικοποίηση στους χώρους εργασίας συνθήκες δουλείας.Οι εργαζόμενοι καθημερινά ρισκάρουν με την υγεία τους για το πενιχρό μεροκάματο για να μπορέσουν να επιβιώσουν.Τίποτα δεν μας χαρίζεται. Από την αρχή έχουμε πεί ότι ο αγώνας θα είναι συνεχείς  για αξιοπρέπεια ,ασφάλεια για την υγεία μας .Είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι μεταξύ μας.

Καλούμε την Κυβέρνηση για άμεση πληρωμή των εργαζομένων που ήταν σε αναστολή Ιούνιο-Ιούλιο.

Διασφάλιση εισοδήματος για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για τους χειμερινούς Μήνες έως την έναρξη της τουριστικής περιόδου 2021.Η υπομονή μας εξαντλήθηκε –καμία ανοχή –κανένας εφησυχασμός.

Καλή αντάμωση στους δρόμους το επόμενο διάστημα.               

Για το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου

   Ο Πρόεδρος                               Ο Γ.Γραμματέας

Κοκολάκης Νίκος                          Σμυρνάκης Νίκος 

Published On: 17 Αυγούστου, 2020 / Categories: Blog, Εργασιακά, Νέα /

Παρόμοια νέα