ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν .Ηρακλείου  Νίκος Κοκολάκης σε απάντηση της από 28/02/2021 ηλεκτρονικής επιστολής του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδοχείων  Ν. Ηρακλείου κυρίου Νίκου Χαλκιαδάκη, απέστειλε στις 02/03/2021

Ηλεκτρονική επιστολή που αναφέρει τα εξής:

 

΄΄Αγαπητέ Πρόεδρε,

στόχος τόσο της παρούσας διοίκησης όσο και των προηγούμενων διοικήσεων του Σωματείου μας ήταν ανέκαθεν η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.), διότι εμείς, ως κοινωνικοί εταίροι, γνωρίζουμε καλύτερα τα θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας.

Για τον ίδιο λόγο και φέτος επιδίωξη του Σωματείου μας ήταν να υπογράψουμε μεταξύ μας Σ.Σ.Ε. Ωστόσο, εσείς με την από 28.02.2021 ηλεκτρονική απάντησή σας προσχηματικά επικαλείστε ότι δεν έχετε την νομιμοποίηση να συμμετέχετε στις νόμιμες διαπραγματεύσεις για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, δήθεν λόγω λήξης της θητείας του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου.

Σας πληροφορούμε ότι βάσει του άρθρου 72 του Ν. 4756/2020 (ΦΕΚ 235/26-11-2020), ψηφίστηκε η παράταση της θητείας των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, μέχρι 30/06/2021. Το γεγονός αυτό το γνωρίζετε ασφαλώς, παρόλα αυτά εξακολουθείτε να επικαλείστε την έλλειψη νομιμοποίησης, τη στιγμή που το Διοικητικό σας Συμβούλιο έχει εκ του νόμου νομιμοποίηση να συμμετέχει σε συλλογικές διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Σ.Σ.Ε., όπως γίνεται εδώ και τόσα έτη.

Σας ενημερώνουμε ότι οι ανωτέρω προσχηματικές δικαιολογίες καθώς και η με πολλούς τρόπους αποφυγή εκ μέρους σας της τήρησης του θεσμικού σας ρόλου ως κοινωνικού εταίρου, εκπροσωπούντος τους Ξενοδόχους του Νομού Ηρακλείου, μπορούν μονάχα να ερμηνευτούν ως (αδικαιολόγητη) άρνηση για συμμετοχή στις, προβλεπόμενες από το άρθρο 22 του Συντάγματος, συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Αυτό που η κοινή γνώμη του Ηρακλείου και οι εργαζόμενοι αναμένουν από εσάς είναι να ανταποκριθείτε στη θεσμική σας αποστολή, συμμετέχοντας στις διαπραγματεύσεις, όπου φυσικά θα τεθούν επί τάπητος τα ζητήματα της παρούσας οικονομικής συγκυρίας, που επηρεάζουν τόσο τους εργαζόμενους όσο και τις επιχειρήσεις, ώστε να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση. Ωστόσο, με την έως τώρα στάση σας δεν δίνετε την ευκαιρία για καμία λύση, οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους στο Ν. Ηρακλείου σε αδιέξοδο.

Εξαιτίας της στάσης σας, δεν μας αφήνετε άλλη επιλογή παρά να προσφύγουμε  στις υπηρεσίες του  Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας ( Ο.Μ.Ε.Δ)., ακολουθώντας κάθε νόμιμη διαδικασία.

 

Για το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου

Ο Πρόεδρος

 

Νικόλαος Κοκολάκης

΄΄

 

Παράλληλα δήλωσε ότι το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των μελών του όπως αυτά τέθηκαν στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της Τοπικής Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας που θα καθορίζει τους όρους αμοιβής και εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων και αν χρειαστεί θα προβεί σε κάθε μορφή συνδικαλιστικής δράσης.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ                             α                                ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

 

Published On: 3 Μαρτίου, 2021 / Categories: Blog, Νέα /

Παρόμοια νέα