ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ &ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ.κ. Χατζηδάκη & Σταϊκούρα

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση στον κλάδο μας αλλά και τις προτάσεις μας, για το πώς πρέπει να στηριχθούν οι εργαζόμενοι του κλάδου μας και κυρίως οι εποχικοί.
Οι παρατάσεις των επιδομάτων ανεργίας λήγουν τον Μάρτιο ενώ ελάχιστοι είναι αυτοί που δικαιούνται και τον Απρίλιο.
Οι εποχικά εργαζόμενοι λοιπόν ξεκινούν να δουλεύουν Απρίλιο, με δεδομένο πως η σαιζόν θα ανοίξει 14 Μαΐου (δηλώσεις κ. Θεοχάρη). Αντιλαμβάνεστε πως η πλειοψηφία των εργαζομένων θα πάει για δουλειά τον Ιούνιο και θα πάρει τον πρώτο μισθό Ιούλιο.
ΖΗΤΑΜΕ λοιπόν για τους εργαζόμενους με υποχρεωτικό δικαίωμα επαναπρόσληψης να επανέλθει η ρύθμιση της μονομερούς αναστολής σύμβασης και αποζημίωση ειδικού σκοπού (534,00 Ευρώ ) από τον Απρίλιο.
Παράλληλα το Υπουργείο Εργασίας επιτέλους να κηρύξει άμεσα την κλαδική σύμβαση εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων ως γενικώς υποχρεωτική γιατί εμείς δεν θα πάμε για 600 Ευρώ στα ξενοδοχεία.
Επίσης να εκδοθεί η εγκύκλιος που υποσχεθήκατε όπου θα αποσαφηνίζει πως δεν θίγεται το δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης λόγω αναστολής σύμβασης, που θα ακυρώνει τις απολύσεις που ήδη έχουμε με τα ξενοδοχεία κλειστά και τέλος που θα ξεκαθαρίζει πως οι εργοδότες θα πρέπει να καταβάλλουν το επίδομα αδείας και την άδεια του 2020.
– Να εμφανιστούν τα ένσημα στον ΕΦΚΑ από τις μονομερείς αναστολές σύμβασης, απελευθερώνοντας έτσι την διαδικασία πληρωμής επιδομάτων από τον ΕΦΚΑ(όπως λοχεία κ.α.)
– Για τους εποχικά εργαζόμενους χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης να συνεχιστεί η επιδότηση ανεργίας μέχρι να δώσετε ΕΣΕΙΣ εντολή να ανοίξει η εστίαση και να επιστρέψουν στη δουλειά τους.
– Όσο αφορά τους συναδέλφους που είναι ένα χρόνο τώρα σε αναστολή σύμβασης ζητούμε την αναπλήρωση του μισθού στο 80%
– Να συνεχιστεί και να επεκταθεί το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ μέχρι το τέλος του 2021 καθώς πιστεύουμε πως μόνο έτσι θα αποτραπούν οι μαζικές απολύσεις στον κλάδο μας.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Τώρα είναι η ώρα για γενναία στήριξη των εργαζομένων.
Αλλιώς σας δηλώνουμε υπεύθυνα πως δεν μας αφήνετε άλλα περιθώρια και η αντίδραση μας θα είναι μαζική

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ

Published On: 22 Μαρτίου, 2021 / Categories: Blog, Uncategorized, Νέα /

Παρόμοια νέα