ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση αποφεύγει για μια ακόμα φορά να απαντήσει στις σχετικές ερωτήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τόσο του ΚΚΕ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και την ίδια στιγμή απορρίπτει πρόταση τροπολογίας που τελευταία κατέθεσε στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ για επέκταση της χρονικής διάρκειας του ταμείου ανεργίας.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση με μια απίστευτη κίνηση, που την χαρακτηρίζει η κυνικότητα, απαξιώνει τους εποχικούς εργαζόμενους και χωρίς καμία απολύτως εξήγηση, ΜΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ.

Με τη συγκεκριμένη πρόταση τροπολογίας κατά την γνώμη μας αφενός δημιουργείται κίνητρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ελλιπούς κάλυψης των άνεργων εποχικών εργαζομένων και αφετέρου ενισχύεται το εισόδημα που το κενό διάστημα δημιουργεί , λόγω της εποχικότητας της εργασίας.

Επίσημα η χώρα βρίσκεται πλέον εκτός ενισχυμένης εποπτείας και επίσημα έχουμε βιώσει την πανδημία του Κορωνοιού. Προσθέτοντας  τις συνεχείς ανατιμήσεις στα προϊόντα πρώτης ανάγκης, την συνέχιση της ενεργειακής κρίσης, το γενικό καλπασμό της ακρίβειας που δημιουργεί σύνθλιψη της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων καθίσταται αδύνατη η διαβίωση των ανέργων που είναι χωρίς εισόδημα από τον Φεβρουάριο έως την καταβολή μισθού μετά τις σχετικές επαναπροσλήψεις από τις επιχειρήσεις.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, την πεισματική άρνηση της Κυβέρνησης με την απόρριψη της συγκεκριμένης τροπολογίας, την αθέτηση της υπόσχεσης του Πρωθυπουργού στις 27/09/2022 για το ΄΄άμεσο ραντεβού’’ που δεν έγινε ποτέ, τις παράλογες απαιτήσεις των ξενοδόχων προκειμένου την υπογραφή της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την έναρξη κινητοποιήσεων την επόμενη βδομάδα και κλιμάκωση και συνέχιση αυτών στις αρχές της τουριστικής περιόδου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα πραγματοποίηση  Γενικής Συνέλευσης στις 7 Μαρτίου και ώρα 17.30 στην αίθουσα ¨Ν. Σουκατζίδης¨  του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, στην οποία θα συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου και θα παρθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Καλούμε τους συναδέλφους ξενοδοχοϋπάλληλους να είναι σε ετοιμότητα, να συμμετέχουν στην Γενική Συνέλευση και στις κινητοποιήσεις για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  1. Επαναφορά του ταμείου ανεργίας στα προ μνημονίων εποχής.
  2. Υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας με όρους αμοιβής και εργασίας που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων.
  3. Κήρυξη Γενικώς Υποχρεωτικές τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που υπογράφονται.
  4. Επαναφορά του εφάπαξ στην εικοσαετία.
  5. Μέτρα κατά της ακρίβειας.
  6. Αναβάθμιση των σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης.
  7. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ                                 ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

Published On: 17 Φεβρουαρίου, 2023 / Categories: Blog, Uncategorized, Νέα /

Παρόμοια νέα