ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

   Η αγωνία και ο προβληματισμός μας για τους εργαζόμενους συναδέλφους για την επόμενη μέρα χτυπάει κόκκινο. Σε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση που βιώνουμε σαν χώρα και εργαζόμενοι, από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και με αίσθημα ευθύνης, το μόνο μέλημά μας ήταν η διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

   Συνυπογράψαμε την παράταση και για την φετινή σεζόν της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την Ένωση Ξενοδοχείων διασφαλίζοντας στο ακέραιο μισθολογικά-εργασιακά-θεσμικά δικαιώματα των εργαζομένων.

   Για τους εργαζόμενους που πλήγηκαν από την πτώχευση της Thomas Cook καταφέραμε την επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας κατά ένα μήνα και για αυτούς που είχαν πάνω από 149 ένσημα.

  Ουσιαστικές θεωρούμε χαρακτηρίζονται οι παρεμβάσεις του Σωματείου μας από κοινού με την ΓΣΕΕ, την Ομοσπονδία και το ΕΚΗ για την διεύρυνση της παράτασης των επιδομάτων ανεργίας για όλους τους άνεργους που επιδοτούνται και επίσης για την αποπληρωμή όλων των ανέργων.

   Συνεχίζουμε με επιστολές προς το Υπουργείο Εργασίας στηρίζοντας τους εργαζόμενους του κλάδου μας που δεν μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, λόγο αναστολής συμβάσεων και είναι δικαιούχοι των ευεργετικών διατάξεων (ειδικό επίδομα 800 ευρώ). Απαιτούμε να γίνουν άμεσα στο ΄΄ΕΡΓΑΝΗ΄΄ οι όποιες διορθώσεις απαιτούνται, ώστε να διαβάζει το σύστημα τους εργαζόμενους που οι συμβάσεις τους έληξαν πρόωρα.

   Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι που δεν έχουν ενταχτεί στις ρυθμίσεις της παράτασης επιδότησης και τους ενημερώνουμε ότι η προσπάθεια και για αυτούς συνεχίζεται. Σαν Σωματείο θα είμαστε παρόν στις διαβουλεύσεις για την σταδιακή άρση των μέτρων με γνώμονα πάντα τα συμφέροντα των συναδέλφων.

  Πρώτο μέλημά μας είναι η διασφάλιση της προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, των διαμενόντων αλλά και των επισκεπτών.

  Επαναλαμβάνουμε ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα του κράτους για την προστασία των συναδέλφων, διασφαλίζοντας τους εισόδημα – ένσημα – ασφάλιση (μέσω της επαναπρόσληψης) και αναστολή συμβάσεων εργασίας.

  Δεν υπάρχει εφησυχασμός αλλά ούτε πανικός, χρειάζεται εγρήγορση και ψυχραιμία.

   Δεν θα ανεχτούμε πολιτικές που οδηγούν στην λιτότητα και στην φτωχοποίηση των εργαζομένων. 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ                                    ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

Published On: 27 Απριλίου, 2020 / Categories: Blog /

Παρόμοια νέα