ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 

Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή των μονομερών δηλώσεων  μηνός  Μαΐου και έως την Παρασκευή 25 / 06 /2021  στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ (supportemployees.services.gov.gr)   εποχικών εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης  σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και σε συνδυασμό με τους όρους κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που είναι σε ισχύ- σε επιχειρήσεις – εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων , για τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον μήνα Μάιο

Ειδικότερα, δικαίωμα να υποβάλουν μονομερή δήλωση έχουν οι εξής:

  • Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις – εργοδότες που δεν επαναλειτούργησαν κατά τον Μάιο 2021: Σε αυτήν την περίπτωση υποβάλλεται μονομερής υπεύθυνη δήλωση από τον εργαζόμενο, για όλο το μήνα.
  • Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις- εργοδότες που επαναλειτούργησαν αλλά που δεν επαναπροσλήφθηκανκατά τον μήνα Μάιο 2021: Και σε αυτήν την περίπτωση υποβάλλεται μονομερής υπεύθυνη δήλωση από τον εργαζόμενο, για όλον το μήνα Μάιο.
  • Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις- εργοδότες που επαναπροσλήφθηκαν εντός του Μαΐου, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση για το χρονικό διάστημα από 01/05/2021 μέχρι την ημερομηνία επαναπρόσληψήςτους.

Η αποζημίωση αφορά είτε για όλο τον μήνα Μάιο είτε για το χρονικό διάστημα από 1/5/2021 έως την ημερομηνία επαναπρόσληψής τους εντός Μαΐου 2021.

Αν η δήλωση αφορά όλο τον μήνα Μάιο, το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ανέρχεται στο ποσό των 534 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, η αποζημίωση υπολογίζεται αναλόγως των δηλωθέντων ημερών.

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου ενημερώνoυμε τα μέλη μας ότι όσοι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν δυσκολία στην υποβολή της δήλωσης  μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο του σωματείου μας στα τηλέφωνα 2810-289597,2810-288026 και 6906-652520.

Για το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γ. Γραμματέας

 

 Κοκολάκης Νίκος                                        Σμυρνάκης Νίκος

Published On: 15 Ιουνίου, 2021 / Categories: Blog, Εργασιακά, Νέα /

Παρόμοια νέα