ΤΜΗΜΑ ΟΜΟΣΠ. ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦ. ΠΡΩΤ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 1333/61

ΤΜΗΜΑ Ε.Κ.Η

Τηλ.: 2810 289597  , fax: 2810 288026

www.soxir.gr  ,   e-mail : k222@otenet.gr

 

Αρ. Πρωτ 841                                   Ηράκλειο 31  / 08   /2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

‘’Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.’’

Γνωρίζουμε όλοι για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, την εντατικοποίηση της εργασίας, την εργασία χωρίς ρεπό, την αθέτηση της Συλλογικής Σύμβασης εργασίας. Το σωματείο μας συνεχώς τα αναδεικνύει , τα καταγγέλλει, κάνει παρεμβάσεις, οργανώνει τους εργαζόμενους , φέρνει αποτελέσματα.

Αυτό το γνωρίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Κάποιοι μάλλον ενοχλούνται από την έντονη δράση του σωματείου μας σε όλους τους τομείς και προσπαθούν να υποβαθμίσουν και να υποτιμήσουν μια σοβαρή προσπάθεια που είναι σε εξέλιξη και  που για πρώτη φορά ΕΠΙΣΗΜΑ θα καταγραφούν και θα μελετηθούν οι εργασιακές συνθήκες που στόχο έχει την βελτίωση των συνθηκών εργασίας με ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια.Θα συνταχθεί μια πρόταση βασισμένη σε πραγματική καταγραφή. Ωστόσο γίνεται  ανώνυμα γνωρίζοντας τον φόβο που διακρίνει τους εργαζόμενους με αποτέλεσμα συχνά να μη καταγγέλλουν περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Αυτό ακριβώς ‘’το καινούργιο’’ προσπαθεί να ανακαλύψει, να καταγράψει και να ερευνήσει όχι η ‘’πλειοψηφία της Διοίκησης ‘’ αλλά σύσσωμη η Διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων μαζί με τους συναδέλφους μας.

Οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ–ΠΑΜΕ-ΚΚΕ πρέπει να γνωρίζουν ότι το Σωματείο ενεργεί πάντα με γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων και πάντα δημοκρατικά.

Εξάλλου την απάντηση μας την δίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με την ανταπόκρισή τους με τα εκατοντάδες ερωτηματολόγια που λαμβάνουμε καθημερινά.

Επισημαίνουμε ότι η έρευνα-μελέτη ’’εργασιακές συνθήκες στα ξενοδοχεία της Κρήτης’’ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης,  είναι σε εξέλιξη με μεγάλη επιτυχία και προτρέπουμε τους συναδέλφους να αφιερώσουν λίγα λεπτά για να ακουστεί η φωνή τους γιατί τελικά η γνώμη τους είναι αυτή που μετράει!!!

Μπορείς να συμμετέχεις πατώντας εδώ.

https://docs.google.com/forms/d/1leXeTK-r6k8GWIfX4dsXx9IU5r3rhtIb6y7QZ8dJrRI/viewform?edit_requested=tre

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ                             ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

Published On: 31 Αυγούστου, 2023 / Categories: Blog, Νέα /

Παρόμοια νέα