ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Τουριστική περίοδο τυπικά ανοίγει σε λίγες μέρες αλλά οι περισσότερες Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις θα ανοίξουν στα μέσα του Απρίλη.

Ο μεγαλύτερος όγκος προσλήψεων και επαναπροσλήψεων θα ολοκληρωθεί στα μέσα του Μαϊου.

Ηδη τα ξενοδοχεία ετοιμάζονται για να υποδεχτούν τους πρώτους επισκέπτες, είναι η περίοδος της συντήρησης και των καθαρισμών στα ξενοδοχεία.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα για την άμεση πρόσληψη τους και εφόσον υπάρχουν φαινόμενα που δεν τους γίνεται πρόσληψη να το καταγγέλλουν στο Σωματείο μας και στις ελεγκτικές αρχές.

Επίσης όταν υπογράφουν τους όρους της ατομικής σύμβασης εργασίας να προσέχουν τι υπογράφουν ωράριο εργασίας-ειδικότητα –τόπος παροχής εργασίας-μισθός–(Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας).

Η σχέση  απασχόλησης για τους εποχιακούς εργαζόμενους είναι ορισμένου χρόνου όταν την υπογράφει (2 αντίγραφα)το ένα το κρατάει ο εργαζόμενος και το άλλο ο εργοδότης.

Οι εργοδότες να κάνουν άμεσα τις προσλήψεις των εργαζομένων.

Καλούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να προχωρούν σε επιτόπιους ελέγχους για την διασφάλιση και τήρηση της εργατικής Νομοθεσίας.

Υπενθυμίζουμε ότι

Η Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους ξενοδοχοϋπαλλήλους του Ν.Ηρακλείου προβλέπει αυξήσεις 5%από 1/04/2024 επί των βασικών μισθών της προηγούμενης σύμβασης και έχει κηρυχθεί γενικώς υποχρεωτική.

     Για το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν.Ηρακλείου

   Ο Πρόεδρος                                       Ο Γ.Γραμματέας

 

Κοκολάκης Νίκος                                Σμυρνάκης Νίκος

 

Published On: 21 Μαρτίου, 2024 / Categories: Blog, Νέα /

Παρόμοια νέα