Συναδέλφισσες,οι

Η ανανεωμένη Διοίκηση του ιστορικού Σωματείου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων του Νομού Ηρακλείου του μεγαλύτερου κλαδικού Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Χώρας, απευθύνουμε θερμό αγωνιστικό, συναδελφικό χαιρετισμό.
Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό παρά τη συνεχή άνοδο του κλάδου, τα ρεκόρ επισκεψιμότητας και την αύξηση εσόδων ,αντιμετωπίζουμε αυξημένα τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζει όλος ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας. Σύμφωνα με όλα τα επίσημα στοιχεία ο τουρισμός είναι ένας τομέας με μεγάλη διάχυση ωφελειών στην οικονομία της Χώρας καθώς για κάθε 1ευρώ τουριστικού εσόδου το ΑΕΠ αυξάνεται κατά 2,2 έως 2,65 ευρώ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

-Από την Κυβέρνηση να βάλει τέλος σε όλους τους μνημονιακούς νόμους και να επαναφέρει όρους ευνοϊκότερους για τους εργαζόμενους.
-Ανατροπή όλων των πολιτικών λεηλασίας των αποθεματικών των ταμείων και υπεράσπιση του εφάπαξ παροχών.
-Την επαναφορά του εφάπαξ με τους όρους που υπήρχαν για την εικοσαετία.
-Αμεση επανένταξη όλων των ειδικοτήτων των τουριστικών επαγγελμάτων που εξαιρέθηκαν από τον πίνακα ΒΑΕ και αποκατάσταση της σοβαρής διάκρισης και ανισότητας που υφίστανται οι νέοι ασφαλισμένοι που απασχολούνται σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες.
-Κατάργηση του Ν.3986/11 που έθεσε πλαφόν στην επιδότηση ανεργίας
-Στήριξη της απασχόλησης και ανάλογη αποκατάσταση των μηνών επιδότησης
-Αναγνώριση ως συντάξιμου χρόνου του χρόνου επιδότησης ανεργίας .
-Επιθυμούμε την επαναλειτουργία της σχολής μετεκπαίδευσης του ΟΤΕΚ

Εμείς σαν Σωματείο επιθυμούμε και στηρίζουμε την επέκταση της τουριστικής περιόδου στην Κρήτη, με γνώμονα τα οφέλη που μπορεί να προκύψουν για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον τουρισμό.
Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναγκαιότητα της επαναλειτουργίας της Ενωσης Ξενοδοχείων για να υπάρχει συνομιλητής προκειμένου να μπορούμε να διαμορφώσουμε συνθήκες που σκοπό θα έχουν να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν μέσα από ένα διάλογο εργοδοτών – εργαζομένων δεδομένου ότι ο Νομός μας όντας τουριστική ναυαρχίδα αποτελεί μοναδική εξαίρεση στη Χώρα δημιουργώντας μεγάλες ανισότητες για ίδιο αντικείμενο κυρίως σχετικά το κομμάτι που αφορά τον εργαζόμενο.

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους για να διεκδικούμε λύσεις στα προβλήματα τους.

Από τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος ΟΓ.Γραμματέας Κοκολάκης Νίκος Σμυρνάκης Νίκος

Published On: 17 Αυγούστου, 2018 / Categories: Νέα /

Παρόμοια νέα