ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Στο αποκορύφωμα της η τουριστική σεζόν και επίσης στο αποκορύφωμα της η εντατικοποίηση και οι εξαντλητικοί ρυθμοί εργασίας στους χώρους των ξενοδοχείων από συνήθης μεγάλη μερίδα μεγαλοξενοδόχων.  Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι δεν αμείβονται δεδουλευμένα ρεπό, δεν αμείβονται οι δεδουλευμένες αργίες με την καθορισμένη προσαύξηση του 75% , διαπιστώνεται απλήρωτη υπερεργασία, καθώς και¨ άτυπες συμφωνίες¨ αγνοώντας την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού. Επίσης διαπιστώνεται η δυσκολία στην έκδοση εκκαθαριστικών αποδείξεων μισθοδοσίας ή ακόμα σε μερικές περιπτώσεις η άρνηση έκδοσης, ανεξάρτητα με την υποχρεωτικότητα του νόμου. Σύνηθες φαινόμενο αποτελεί η πρόταση από μεριάς λογιστηρίων ¨ τι την θέλεις την απόδειξη;¨.

   Παρά τους εντατικούς και συνεχείς ελέγχους από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, παρά τις καταγγελίες από εργαζόμενους και παρά τις συνεχείς προσπάθειες και παρεμβάσεις μας σε Διευθυντές και υπεύθυνους μισθοδοσίας, οι συνήθης μερίδα μεγαλοξενοδόχων θεωρείται ως φαίνεται εαυτούς υπεράνω νόμου και Κράτους, ακόμα και παρά τις προειδοποιητικές κινητοποιήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, τα φαινόμενα αυτά συνεχίζονται. 

   Σε συνέχεια των παραπάνω ως Σωματείο καλούμε τους εργαζόμενους συναδέλφους σε μια κοινή προσπάθεια προκειμένου να προχωρήσουμε σε αποκλεισμούς ξενοδοχειακών μονάδων, εφόσον οι συγκεκριμένοι ξενοδόχοι εμμένουν σε αυτήν την τακτική παραβιάζοντας την εργατική νομοθεσία. Επίσης καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει  άμεσα  λύση σχετικά με το αυτοκίνητο της Eπιθεώρησης Eργασίας Ν. Ηρακλείου καθώς και με την στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικό των ελεγκτικών μηχανισμών.                                                                                                                         

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟY

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ                                   ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

Published On: 2 Αυγούστου, 2019 / Categories: Blog, Εργασιακά, Νέα /

Παρόμοια νέα