Συναδέλφισσες -οι

     Είναι ένα σημαντικό επίτευγμα του Σωματείου μας το γεγονός ότι  σε νομοθετικά κείμενα γίνεται ονομαστική αναφορά σε εποχικούς ξενοδοχοϋπαλλήλους και δη  ως προς την επαναπρόσληψη  ΟΛΩΝ  των συναδέλφων μας.

Σύμφωνα  πάντα  με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε και  μετά  και τη συνάντηση του Προέδρου  της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού κου Χότζογλου με τον Υπουργό   Εργασίας κο Βρούτση   οι επαναπροσλήψεις  ΟΛΩΝ των εποχικών  ξενοδοχοϋπαλλήλων που έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης  θα πραγματοποιηθούν με αναδρομική ισχύ  από 01/06/2020.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις κανένας εποχιακός  ξενοδοχοϋπάλληλος  δεν θα μείνει χωρίς εισόδημα.    Σχετικά με την επαναπρόσληψη  και σύμφωνα με το Ν.1346/1983 άρθ.8 το οποίο αναφέρει ότι σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας ο εργοδότης υποχρεούται να επαναπροσλάβει συνολικά τον ίδιο αριθμό εργαζομένων που είχε κατά μέσο όρο τις δύο προηγούμενες περιόδους εργασίας και κατά προτίμηση αυτούς που εργάζονται την τελευταία περίοδο και  σε συνδυασμό με τους όρους των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειες  με τα αρμόδια Υπουργεία καταθέτοντας   τις παρατηρήσεις μας  και ενστάσεις μας  μέχρι να δικαιωθούμε.

Αναμένοντας τις διευκρινιστικές εγκυκλίους θα επανέλθουμε με αναλυτικό δελτίο τύπου .

Για ενημερώσεις σε social media κ.λ.π. που δεν υπογράφονται από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου δεν είμαστε υπεύθυνοι και καλούμε τα μέλη μας  να μην τις λαμβάνουν υπόψη.

Ο αγώνας των διεκδικήσεων συνεχίζεται με το μεγάλο Συλλαλητήριο στις 10 Ιουνίου στην Αθήνα και ώρα 12 το μεσημέρι .

Πληροφορίες για τη μετακίνηση από το Σωματείο μας στο τηλέφωνο 2810-289597 .

Published On: 2 Ιουνίου, 2020 / Categories: Blog, Εργασιακά, Νέα /

Παρόμοια νέα