Δε θα υλοποιηθούν τα προγράμματα μετεκπαίδευσης στον Τουρισμό για τα οποία είχε δεσμευτεί η υπουργός Έλενα Κουντουρά. Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν.Ηρακλείου καταγγέλλει την εξέλιξη αυτή, επισημαίνοντας τη σημασία της μετεκπαίδευσης και της κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού.

Η καταγγελία

Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Τουρισμού για τη διάψευση των προσδοκιών σχετικά με το πολύ σοβαρό ζήτημα επαναλειτουργίας του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης μετά την υποβάθμιση λειτουργίας των τουριστικών σχολών και την κατάργηση της Μετεκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια.

Μετά από συναντήσεις που έγιναν στο Υπουργείο Τουρισμού και μετά τη δέσμευση της Υπουργού κας Κουντουρά για την υλοποίηση προγραμμάτων μετεκπαίδευσης στο νομό μας, όλες δυστυχώς οι δεσμεύσεις της κας Υπουργού δεν θα υλοποιηθούν.

Σ’ ένα κλάδο όπως ο Τουρισμός, η Μετεκπαίδευση και η κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού διαδραματίζουν ιδιαίτερο ρόλο στην ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών την ίδια στιγμή που διαπιστώνεται από σχετικούς φορείς η έλλειψη στελεχικού δυναμικού σε όλους τους τομείς του ξενοδοχειακού κλάδου. Τα τμήματα μετεκπαίδευσης των εργαζομένων τουριστικών επαγγελμάτων διαχρονικά έδωσαν σημαντικά αποτελέσματα στην οργάνωση και την βελτίωση της κουλτούρας και της νοοτροπίας στην εξυπηρέτηση πελατών.

Σαν Σωματείο έχουμε ενημερώσει όλους τους Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων του νομού μας για την επιτακτική ανάγκη υλοποίησης των προγραμμάτων αυτών.

Στις 3/7/2018 πραγματοποιήσαμε μία ακόμη συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού ως Προεδρείο του Σωματείου μας πάλι για το ίδιο θέμα αλλά εισπράξαμε πάλι μια αρνητική στάση της κας Υπουργού για το νομό Ηρακλείου.

Απαιτούμε ως ο μεγαλύτερος τουριστικός προορισμός της χώρας να λειτουργήσουν τμήματα μετεκπαίδευσης στο νομό Ηρακλείου προκειμένου να  ικανοποιηθεί η τεράστια ζήτηση από τους συναδέλφους μας.

Published On: 4 Ιουλίου, 2018 / Categories: Νέα /

Παρόμοια νέα