Η ασυδοσία σε όλο το μεγαλείο της. Μεγαλοξενοδόχος του Νομού μας που δραστηριοποιείται Πανελλαδικά ,μετά το πρώτο ‘’έγκλημα’’ δημιουργώντας Ενωση Προσώπων.Κάτω από την πίεση του εργοδότη οι εργαζόμενοι φοβούμενοι την απόλυση υπέγραψαν .Σύνταξε Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με μισθούς κατά την κρίση του ,χωρίς να ενδιαφέρεται για τις ανάγκες των εργαζομένων. Προχωράει σταθερά για να επιφέρει εργασιακές σχέσεις για τις ανάγκες της «εταιρείας»του Ομίλου. Καταθέτοντας στο Υπουργείο Εργασίας «Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας- κανονισμός εργασίας» .

Η Εταιρεία δια των αρμοδίων οργάνων της έχει το δικαίωμα ,να τοποθετεί και να μεταθέτει τους μισθωτούς οπουδήποτε έχει εγκαταστάσεις στην Ελλάδα……ανάλογα με τις ανάγκες που εμφανίζονται και να αναθέτει συναφείς και πρόσθετες εργασίες ,μέχρι να συμπληρωθεί το ωράριο εργασίας ,άνευ πρόσθετης αμοιβής…..χωρίς αυτό να είναι βλαπτική μεταβολή .Απαγορεύει τη διανομή και ανάγνωση κάθε είδους εντύπου ……

Να υποβάλλονται ,όσες φορές κρίνεται αναγκαίο σε έρευνα από τα εξουσιοδοτημένα από την Εταιρεία όργανα …. .Η κάθε παροχή της Εταιρείας …..προς τους μισθωτούς …..(όπως ενδεικτικά και όχι περιοριστικά …….τροφή είναι οικειοθελή ,γίνεται από ελευθεριότητα της Εταιρείας)΄΄ ΄΄Πειθαρχικό παράπτωμα αποτελεί κάθε παραβίαση του Κανονισμού Εργασίας και ανάλογα με την βαρύτητα ο μισθωτός θα τιμωρείται με ποινές.

Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι πίσω από τις βιτρίνες των πολυτελέστατων ξενοδοχείων οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι και όχι σκλάβοι ,με εξαντλητικά ωράρια εργασίας με εντατικοποίηση της εργασίας, την υποδηλωμένη εργασία με απλήρωτες ώρες υπερεργασίας και υπερωρίες με ανισότητα ανάμεσα στους νέους καις στους παλιούς.

Καλούμε επιτέλους να υπάρξει το νομοθετικό πλαίσιο εκείνο που όλα αυτά τα φαινόμενα να σταματήσουν να υπάρχουν και οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν όλα εκείνα τα δικαιώματα που έχασαν τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης θεωρούμε εξίσου υπόλογους κι συνυπεύθυνους όσους από το Υπουργείο Εργασίας αποδέχονται τέτοιους κανονισμούς

Published On: 31 Μαΐου, 2018 / Categories: Νέα /

Παρόμοια νέα