Στον αέρα οι εργαζόμενοι που σταμάτησαν πρόωρα την εργασία τους λόγω της πτώχευσης της Thomas Cook, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων Ν. Ηρακλείου Ν. Κοκολάκης. 

“Xρειάζεται πολιτική βούληση, ώστε οι άνθρωποι που ήταν απαραίτητο να συγκεντρώσουν 100 ένσημα και δεν τα συγκέντρωσαν λόγω πρόωρης παραίτησης έπειτα από την πτώχευση της Thomas Cook, να μπορούν να μπουν στο ταμείο ανεργίας με τα 80 ένσημα, όπως είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση, γι αυτό και ακούμε πιέσεις. Απαιτούμε άμεσα, λύση για τους εργαζόμενους αυτούς, κάναμε παρεμβάσεις στο νέο διοικητή του ΟΑΕΔ πιέζοντας. Αυτοί την στιγμή οι εργαζόμενοι μένουν μετέωροι”. Μάλιστα το οικονομικό πρόβλημα των εργαζομένων διογκώνεται χωρίς την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων, γι αυτό και ζητάμε την καταβολή του μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.”

Την επαναλειτουργία σχολών μετεκπαίδευσης τουρισμού,  χαρακτηρίζει το σωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων Ν. Ηρακλείου ως «αποτέλεσμα των έντονων και επανειλημμένων πιέσεων, αυτό επεσήμανε και ο Νίκος Κοκολάκης ο πρόεδρος του Σωματείου, στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη. “Ασκήσαμε πιέσεις για την άμεση επαναλειτουργία των σχολών μετεκπαίδευσης. Την προσπάθεια μας στήριξαν ο Σωκράτης Βαρδάκης και ο  Bασίλης Κεγκέρογλου με ερωτήσεις τους προς τον αρμόδιο Υπουργό σε επίπεδο Βουλής.”

Με ερώτηση προς τα Υπουργεία Τουρισμού και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά άμεσες ενέργειες για να λειτουργήσουν τα τμήματα Μετεκπαίδευσης μισθωτών τουριστικών επαγγελμάτων στο Ηράκλειο Κρήτης. “Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν άμεσα τα τμήματα Μετεκπαίδευσης μισθωτών τουριστικών επαγγελμάτων στο Ηράκλειο της Κρήτης;” Ήταν η ερώτηση του κ. Κεγκέρογλου.

“Σήμερα θα επιλεχθούν οι καταρτιζόμενοι στα τμήματα μετεκπαίδευσης τουρισμού”

“Σήμερα θα συνεδριάσει η επιτροπή όπου θα επιλεχθούν οι καταρτιζόμενοι. Θα λειτουργήσουν μόνο 4 τμήματα, οι αιτήσεις είναι πάνω από 180 και θα επιλεγούν 100. Ζητήσαμε περισσότερα τμήματα, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν.Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι το τμήμα, Υπηρεσίας Υποδοχής, Επισιτισμού, της Μαγειρικής Τέχνης και της Οροφοκομίας.”

Να λειτουργήσει το Δεκέμβρη η σχολή 

“Επιθυμούμε να λειτουργήσει η σχολή μέσα στο Δεκέμβρη, ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε την διδακτέα ύλη. Η σχολή θα λειτουργήσει στο Ηράκλειο κι όχι εκεί που ήταν στου Κοκκίνη, καθώς οι υποδομές που υπήρχαν στο Κοκκίνι Χάνι χρήζουν βελτιώσεων. Τα τμήματα θα λειτουργήσουν κυρίως στο Ν. Ηρακλείου, ενώ 2 τμήματα θα λειτουργήσουν και στο Ν. Λασιθίου.”

Ακούμε τον κ. Κοκολάκη:

Published On: 10 Δεκεμβρίου, 2019 / Categories: Νέα /

Παρόμοια νέα