ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου στο πλαίσιο της διασφάλισης εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων συναδέλφων στο Νομό μας αποφασίζουμε ομόφωνα την παράταση ισχύος της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας έως 30/9/2020 με ισχύ μετενέργειας έως 30/12/2020.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν σε όλη την χώρα και δυσκολεύουν την διαπραγματευτική διαδικασία συμφωνήσαμε από κοινού  με την εργοδοτική πλευρά την παράταση της παραπάνω συλλογικής σύμβασης εργασίας.

 Συνειδητοποιημένοι και με αίσθημα ευθύνης σε αυτήν την δύσκολη για την πατρίδα μας χρονική περίοδο λόγο της πανδημίας του COVID-19 , διασφαλίσαμε στο ακέραιο τα εργασιακά δικαιώματα, θεσμικά και οικονομικά των συναδέλφων μας  που απορρέουν από την Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Επίσης με αίτημά μας προς το Υπουργείο Εργασίας σε περίπτωση που συνεχίσουν να τελούν σε αναστολή λειτουργίας οι ξενοδοχειακές μονάδες του νομού μας από την 1η Μαΐου του 2020 και πέρα, να δηλώσουν από την ημέρα εκείνη (1/05/2020) ότι αναστέλλουν και τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους προκειμένου να τύχουν οι τελευταίοι της οικονομικής στήριξης, που εξήγγειλε η πολιτεία (πλήρη κάλυψη μισθού και ασφαλιστικών εισφορών-επιδότηση ενοικίου-πάγωμα δανειακών οφειλών και τραπεζικών υποχρεώσεων).

Σύμφωνα με την Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ως αναφορά την επαναπρόσληψη των εργαζομένων σε επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας είναι ορισμένου χρόνου υπό την έννοια ότι λύνεται μόλις παρθεί η περίοδος λειτουργίας του ξενοδοχείου. Υπάρχει ιδιαιτερότητα στις επαναπροσλήψεις των εποχιακών ξενοδοχουπαλλήλων όπως το έχει κρίνει και ο Αρειος Πάγος (Α.Π. 14/2000(ολομ.).

Δεν υπάρχει εφησυχασμός ούτε πανικός, είμαστε σε εγρήγορση για την επιστροφή στην ομαλότητα και την κανονικότητα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ                                    ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

Published On: 7 Απριλίου, 2020 / Categories: Blog, Εργασιακά, Νέα /

Παρόμοια νέα