ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Πραγματοποιήθηκε χθες η τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού κέντρου.

   Ο Πρόεδρος ανέδειξε την πλούσια δράση του Σωματείου μέσα από τον Διοικητικό Απολογισμό, ενημέρωσε τους εργαζόμενους για το πρόγραμμα διεκδικήσεων, για τις προτάσεις της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας και την αναγκαιότητα να υπογραφεί.

   Από τις τοποθετήσεις των εργαζομένων εκφράστηκε η αγωνία για την τήρηση και την εφαρμογή της Συλλογικής σύμβαση εργασίας. Επίσης αναφέρθηκαν στις εργασιακές σχέσεις που επικρατούν στους χώρους εργασίας, την εντατικοποίηση στην δουλειά και την εκμετάλλευση από μερίδα εργοδοτών.

  Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων με ομόφωνη απόφαση της, συμπαρίσταται στους επτά απολυμένους οδηγούς του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων ΄΄ΕΡΜΗΣ΄΄, στηρίζει τον δίκαιο αγώνα τους, καταδικάζει τις απολύσεις και καλεί τους εργοδότες να τις πάρουν πίσω.

   Στη Γενική Συνέλευση παρευρέθηκε η Νομική Σύμβουλος του Σωματείου μας, εργατολόγος κα Μακατουνάκη ενημέρωσε τους εργαζόμενους για εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματά τους.

  Υπερψηφίστηκε ο Διοικητικός, ο Οικονομικός Απολογισμός και Προϋπολογισμός, υπερψηφίστηκαν επίσης προτάσεις που είναι προς όφελος των εργαζομένων.

  Τονίστηκε ότι μέσα από την συσπείρωση, την ενότητα και την ενημέρωση ο συλλογικός αγώνας θα είναι συνεχής για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τους συναδέλφους μας.

  Καλούμε τους εργοδότες να εφαρμόσουν τη συλλογική σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ        ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

Published On: 22 Μαρτίου, 2019 / Categories: Blog, Νέα /

Παρόμοια νέα