Η Ομοσπονδία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Τουρισμού Επισιτισμού με την συμμετοχή και του Προεδρείου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου ( Αρετινης Γ., Κοκολάκης Ν., Κοφινάκης Γ.) πραγματοποίησε συμβολική κατάληψη στο Υπουργείο Τουρισμού χθες Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 6:30 το πρωί.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το δίλημμα πλέον για τους εργαζόμενους σε όλα τα χρόνια των μνημονίων είναι η αβέβαιη και υποβαθμισμένη δουλειά, η ανεργία αφού κυριαρχεί η εργοδοτική ασυδοσία, τα αιφνίδια λουκέτα, την αδήλωτη εργασία, τα εξαντλητικά ωράρια και τους απλήρωτους μισθούς.

Το κυρίως θέμα για το οποίο έγινε αυτή η κατάληψη στο Υπουργείο Τουρισμού ήταν η μη πραγματοποίηση της Δημόσιας Σχολής Μετεκπαίδευση στον Τουρισμό.

Από όταν ανέλαβε η κα. Κουντουρά το Υπουργείο  σταμάτησε να λειτουργεί τη Δημόσια σχολή Μετεκπαίδευσης, το οποίο είναι μεγάλο πλήγμα για τους ξενοδοχοϋπάλληλους και τους εργαζόμενους στον Τουρισμό. Η κα. Κουντουρά μας κοροϊδεύει συνέχεια λέγοντας μας κάθε χρόνο ότι η σχολή θα λειτουργήσει κανονικά χωρίς ποτέ να γίνει αυτό! Δόθηκαν τα αιτήματα του κλάδου και ζητήθηκε ραντεβού από την Υπουργό, η οποία απουσίαζε στο εξωτερικό.

Ο αγώνας για την Σχολή Μετεκπαίδευσης δεν τελειώνει. Ο αγώνας για τα δικαιώματά μας συνεχίζεται.

Published On: 28 Σεπτεμβρίου, 2017 / Categories: Νέα /

Παρόμοια νέα