ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΕΝ ΕΤΗ 2020

Δυστυχώς εν μέσω της πληττόμενης τουριστικής περιόδου 2020 διαπιστώνουμε  ότι οι εργοδότες ξενοδόχοι που δήλωναν τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά ακόμα και υπερασπιστές των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους στην συντριπτική πλειοψηφία το έκαναν τελικά μόνο για το θεαθήναι. Οτι δήθεν αγωνιούσαν γι΄αυτούς και ότι θα άνοιγαν τα ξενοδοχεία μόνο και μόνο  γι’αυτούς  αποδείχτηκαν φούμαρα. Τελικά βγάζοντας από την φαρέτρα τους όλα τα όπλα-ρυθμίσεις  που η φιλοεργοδοτική Κυβέρνηση απλόχερα τους  έδωσε (κατάργηση  επί της ουσίας της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας –υποβάθμιση ΣΕΠΕ- ευέλικτες μορφές απασχόλησης , πρόγραμμα συνεργασίας πραγματοποιούν  το σχέδιο  τους και  εξαθλιώνουν τους εργαζομένους με εξαντλητικά ωράρια εργασίας, το 8ωρο αποτελεί παρελθόν ,εντατικοποίηση της εργασίας χωρίς ρεπό-μειώσεις μισθών –ανάρμοστη συμπεριφορά , διάλλειμα για καφέ ή φαγητό ούτε λόγος.

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί πίσω από τις θελκτικές εισόδους των καλαίσθητων ξενοδοχείων. Ενα μεγάλο ποσοστό ξενοδόχων επιχειρηματιών  συνεχίζουν να επιμένουν στην ασυδοσία προσπαθώντας να επαναφέρουν και να μονιμοποιήσουν συνθήκες γαλέρας.

Δεν θα το επιτρέψουμε.

Καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους ξενοδοχοϋπαλλήλους όπου παρατηρούνται  τέτοια φαινόμενα να τα καταγγέλλουν.

Επίσης να αποφεύγουν τους συγκεκριμένους εργοδότες.

Τέλος ζητούμε από  τους συναδέλφους να είναι δίπλα στο Σωματείο μας ,τους διαβεβαιώνουμε ότι το επόμενο διάστημα θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που προβλέπονται για την διασφάλιση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων μας.

Για το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου

   Ο Πρόεδρος                                      Ο Γ. Γραμματέας

Κοκολάκης Νίκος                               Σμυρνάκης Νίκος

   

 

Published On: 29 Ιουλίου, 2020 / Categories: Blog, Εργασιακά, Νέα /

Παρόμοια νέα