ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα στην Κρήτη ,έκτακτα με πρωτοβουλία των δευτέρων , το Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν.Ηρακλείου , και εκπροσώπων άλλων Σωματείων του κλάδου , σήμερα το πρωί συναντήθηκαν στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων ΟΤΕΚ στο Κοκκίνι Χάνι και συζήτησαν για την εκπαίδευση και τη μετεκπαίδευση των εργαζομένων.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης αναφέρθηκε καταρχήν στην αναγκαιότητα αναβάθμισης της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των εργαζομένων.

 Ο ίδιος τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστεί ο θεσμός της μετεκπαίδευσης και  να δοθεί το δικαίωμα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου ανεξαρτήτως ειδικότητας να επανεκπαιδευτούν στα νέα δεδομένα και στις νέες απαιτήσεις για την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς όφελος του τουριστικού προϊόντος.

Επίσης επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει στήριξη για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου χωρίς όρους και προϋποθέσεις έως την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου καθώς και την αναγκαιότητα να υπογραφεί άμεσα η Κ.Υ.Α.για να δοθεί η δυνατότητα μονομερούς αίτησης αναστολής σύμβασης στους εργαζομένους για τον Μήνα Οκτώβριο ακόμα και αν έχουν απολυθεί.

Τέλος του επίδοσε υπόμνημα με τα αιτήματα μας και ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η προκήρυξη για την μετεκπαίδευση (2020-2021 για τα τμήματα που θα δημιουργηθούν και τις προϋποθέσεις) καθώς  επίσης και ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα μας (εργασιακά)  στα συναρμόδια Υπουργεία .

 

 

         Για το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου  

 

     Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γ.Γραμματέας

 

  

   Κοκολάκης Νίκος                                                      Σμυρνάκης Νίκος

Published On: 20 Οκτωβρίου, 2020 / Categories: Blog, Εργασιακά, Νέα /

Παρόμοια νέα