ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπόμνημα προς την Κυβέρνηση και τα Υπουργεία Τουρισμού και Εργασίας.

Σαν Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου αντιλαμβανόμενοι και αξιολογώντας  την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα από την εξάπλωση του ιού COVID-19  ,  ζητάμε από την Κυβέρνηση άμεσα μέτρα προστασίας όσο αναφορά την υγεία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, αλλά πρωτίστως μέτρα προστασίας  για τις  εργοδοτικές  αυθαιρεσίες που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες.

 Βεβαίως κατανοούμε πως η εξάπλωση του ιού έχει χτυπήσει τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία (εποχιακά) και κατανοούμε επίσης τις ακυρώσεις των σχολικών εκδρομών και γκρουπ στα ξενοδοχεία πόλεως. Μετά όμως από καταγγελίες που φτάνουν από  εργαζόμενους  στο Σωματείο μας που δυστυχώς  τις τελευταίες ημέρες πυκνώνουν όλο και  περισσότερο παρατηρούμε ότι  οι εργαζόμενοι δέχονται πιέσεις στα εργασιακά τους δικαιώματα ( απολύσεις –αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις –  επιβολή εκ περιτροπής εργασίας  ) και τέλος καταθέτουμε   τον προβληματισμό μας για την προς αποφυγή   μη επαναπρόσληψη των εποχικά  εργαζομένων .

Ζητούμε ,

 Άμεσα συνάντηση με τα συναρμόδια  Υπουργεία προκειμένου με νομοθετική ρύθμιση από την Κυβέρνηση να παταχθεί η παραβατικότητα από μερίδα εργοδοτών  για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας .

Επαναλαμβάνουμε δε  ότι πρέπει να παρθούν έγκαιρα  όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα υγιεινής  στους χώρους εργασίας και τέλος ζητάμε  τα μέτρα που ενδεχομένως  ληφθούν για την διευκόλυνση επιχειρήσεων να συνδυαστούν με μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ                                                ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

Published On: 11 Μαρτίου, 2020 / Categories: Blog, Εργασιακά, Νέα /

Παρόμοια νέα