Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου ζητάει άμεσα από την Υπουργό Εργασίας κα. Αχτσιόγλου, να υπογράψει την απόφαση Υπουργού Εργασίας που προβλέπει ο Νόμος 4488/2017 άρθρο 36 παραγρ. γ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου “το άρθρο 36 που είναι ψηφισμένο προβλέπει:

Ο Εργοδότης υποχρεούται να καταχωρεί στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη κάθε αλλαγή ή τροποποίηση ωραρίου ή του ρεπό του εργαζόμενου, σε κάθε περίπτωση πριν την ανάληψη υπηρεσίας από τον εργαζόμενο, καθώς και την υπερεργασία και την νόμιμη υπερωριακή απασχόληση πριν την έναρξη πραγματοποίησής της.

Επίσης στην παραγρ.γ προβλέπεται ότι με απόφαση του Υπουργού Εργασίας καθορίζεται η διαδικασία καταχώρησης τα στοιχεία που γνωστοποιούνται και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.

Έχουμε λάβει επανειλημμένως υποσχέσεις ότι η Υπουργική Απόφαση υπογράφεται αλλά από τον Σεπτέμβρη μέχρι και σήμερα δεν έχει υπογραφεί και η νέα τουριστική σεζόν αρχίζει σύντομα.

Για τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα για τους εποχιακούς ξενοδοχοϋπάλληλους είναι βασικό να ισχύει αυτός ο νόμος γιατί ξέρουμε ότι μέχρι σήμερα υπερεργασία και υπερωρία σπάνια πληρωνόταν.

Ζητάμε και απαιτούμε από την Υπουργό Εργασίας άμεσα υπογραφή της προβλεπόμενης Υπουργική απόφασης”.

Published On: 6 Μαρτίου, 2018 / Categories: Νέα /

Παρόμοια νέα